All in APK in Amsterdam

Een APK is volgens de wet verplicht.
Een benzineauto die ouder is dan 4 jaar moet om het jaar gekeurd worden. Is de auto ouder dan 8 jaar, dan moet hij elk jaar naar de keuring. Bij een dieselauto is de keuring vanaf 3 jaar meteen jaarlijks verplicht.

Is de auto al eens eerder gekeurd, dan krijgt u een brief thuis van de RDW, rijksdienst voor wegverkeer, met daarin een herinnering dat uw auto weer aan de keuring toe is. Laat uw auto op tijd keuren, want het gaat om uw eigen veiligheid en om dat van de medeweggebruikers. Daarbij komt nog dat een boete voor een auto zonder geldige keuring, zo’n € 130,- is.

Een All in APK voor uw auto kost u bij autobedrijf VASS vanaf € 24.95.

Een APK is bedoeld om gevaren te voorkomen. Tijdens de APK wordt er gekeken naar de eisen die Europa stelt aan uw auto. Voor veiligheid zijn dit bijvoorbeeld, de remmen en de schokbrekers. Maar ook de banden, gordels en verlichting horen hierbij. Voor het milieu wordt gekeken naar de uitstoot van de uitlaatgassen.
De registratie wordt ook gecontroleerd. Dat is onder andere de kilometerstand en het identificatienummer.

De voordelen van een APK zijn, dat u eventuele gebreken al vroeg kunt ontdekken. Soms kan het zijn dat de banden nog wel goed zijn maar dat de keurmeester al weet dat die bij de volgende keuring wel afkeur zijn. In zo’n geval komen de kosten niet ineens onverwachts, maar heeft u de tijd om uzelf erop voor te bereiden.
Kleine mankementen kunnen grote mankementen worden als er niet op tijd iets aan gedaan wordt. Door een APK te laten doen, kunnen de kleine mankementen al gezien worden en scheelt dat een hoop geld op de langere termijn.

Nadelen van een APK, het kost geld en tijd. Daar zijn we ons erg bewust van. We doen dan ook ons uiterste best om het voor u zo goed mogelijk te regelen. Door goede afspraken te maken over de tijd dat u de auto kan brengen en het kostenplaatje. Wij zullen u op de hoogte brengen van de kosten die u kunt verwachten bij een afkeur.

Waar wij helaas geen controle over hebben, is een steekproef vanuit de RDW. Er is ongeveer 5% kans dat uw auto een steekproef krijgt. Dit houdt in dat er iemand van de RDW naar onze garage komt, om te kijken of wij de keuring goed hebben uitgevoerd. De controleur van de RDW heeft na het afmelden, 90 minuten de tijd om zijn steekproef te starten. Uw auto mag onze garage in die tussentijd niet verlaten totdat de controleur de steekproef heeft afgerond. Wij adviseren u dan ook om deze extra tijd toch mee in te plannen in uw eigen agenda indien uw de auto niet achterlaat bij ons.

Beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 4,6 op google ratings

Bekijk alle beoordelingen